Пакети помоћи за седам ратних војних инвалида из Српца
4. децембар, 2017.
Докторица Добрила Микић поклонила школску таблу основној школи у Српцу
4. децембар, 2017.

Црвени крст уручује помоћ за 40 старачких домаћинстава и социјално угрожених породица

Црвени крст Србац почео је подјелу помоћи за угрожена домаћинства са подручја наше општине, а припремљено је 40 пакета хране и 40 пакета хигијене. Помоћ ће бити уручена за 35 старачких домаћинстава које ће уз пакете добити по 10 килограма брашна, док ће пет социјално угрожених породица поред пакета добити по 25 килограма брашна.

Секретар Црвеног крста Србац, Љиљана Јовичић, рекла је да ће овом врстом помоћи бити обухваћена скоро сва села на подручју општине Србац.

“Средства су прикупљена у оквиру Недјеље солидарности од 30. октобра до 4. новембра, а акцији су се одазвали Општина Србац и неколико србачких предузећа која су често учесници оваквих акција, тако да је у новцу и роби прикупљено око 900 КМ”, рекла је Јовичић.

Она је додала да су новчана средства у укупном износу од 530 КМ уплатили: Општина Србац, Машинска прерада метала Цвијетић, Роштиљница Харе, Здравствена установа „Голић“, Атом Компани и Здравствена установа „Мирковић“. Донације у роби обезбиједили су: Пекара Сунце и комунална предузећа „Водовод“ и „Комуналац“ у вриједности од 370 КМ.

„Уз ове донације, наша организација је такође обезбиједила новчана средства и робу у вриједности од 1.550 КМ, тако да укупна вриједност помоћи износи 2.450 КМ“, истакла је Јовичић.

Додаје да је очекивала већу подршку привредних субјеката јер се приближава вријеме празника, чиме је изостао већи осјећај солидарности оних који имају више, и који су могли помоћи онима који су сами, болесни и без примања. 

„Да је био бољи одзив, помоћ би била уручена већем броју угрожених корисника. Овом донацијом су обухваћена старачка домаћинства и сиромашне породице у којима има болесних, а која немају никаква примања или веома малу помоћ Центра за социјални рад“, појаснила је Јовичић.

 

Comments are closed.