Хуманитарни турнир у одбојци у суботу 30. марта у Српцу
16. марта, 2019.
Слога и Борац подијелили бодове у Српцу
17. марта, 2019.

Црвени крст уручио признања заслужним организацијама и појединцима

Сребрни знак Црвеног крста Републике Српске за дугогодишњу подршку у раду овој хуманитарној организацији добила је Пекара Сунце из Српца а ову награду добили су и волонтери Игор Јовичић и Лазар Станишљевић за преко 20 година волонтерског рада.

Признања су уручена на данашњој редовној годишњој скупштини Црвеног крста Србац која је одржана у просторијама ове организације под предсједавањем Вељка Kрејића.

На скупштини су уручене и захвалнице заслужним волонтерима Силвани Ракић Секулић, Гордани Kљајић Ђукић, др Вањи Дринић, Бојани Ћирић Миладиновић, Драгани Бобић и Стеви Новаковићу.

Захвалнице су добили и начелник општине Млађан Драгосављевић и начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић.

„Велико хвала свима који су у протеклом периоду помагали наш рад а посебно Пекари Сунце која је увијек подржавала све наше акције и чак се и сама јављала са жељом да помогне сиромашнима и болеснима. Kада је ријеч о признањима дугогодишњим волонтерима, Лазар Станишљевић волонтира од десете а Игор Јовичић од своје петнаесте године и такође су нам несебично помагали у свему“, рекла је секретар Црвеног крста, Љиљана Билановић.

Она је посебну захвалност изразила наставницима основних школа који су анимирали ученике и допринијели да рад ове хуманитарне организације буде препознатљив у свим централним и подручним школама.

Делегати скупштине усвојили су извјештај о раду и финансијски извјештај за прошлу годину из којег је видљиво да су приходи износили 58.803 KМ, колики су били и расходи, а све активности су реализоване у складу са планом.

„Урадили смо чак и више од онога што смо планирали јер смо умјесто предвиђене три, имали четири акције добровољног давања крви на које се одазвало 207 давалаца. Укупна вриједност подијељене помоћи у виду хране, хигијене и других средстава, рачунајући и средства за лијечење обољелог дјечака Живка Миљића, износила су око 44 хиљаде KМ. Од тога је само за Живково лијечење издвојено 23.697 KМ“, истакла је Билановић.

На сједници је усвојен програм рада и финансијски план за 2019. годину. Ова година ће по ријечима Билановићеве бити много лакша јер је стигло обећање од представника Општинске управе да ће поред предвиђене годишње дотације од 20 хиљада KМ бити издвојено додатних шест хиљада KМ за програмске активности.

„То ће умногоме побољшати рад Црвеног крста јер ће се више средстава уложити у едукације и добровољно давалаштво на чему смо им јако захвални“, нагласила је Билановић.

 

 

Comments are closed.