Одржани Ивањдански фолклорни сусрети у препуном дому у Кукуљама
7. јул, 2018.
У уторак 10. јула бараж утакмице на градском турниру, проширен списак награда за томболу
9. јул, 2018.

Црвени крст Србац организовао дружење за 90 добровољних давалаца крви

Црвени крст Србац организовао је данас у Расавцу дружење за добровољне даваоце поводом Свјетског дана добровољних даваоца крви који је недавно обиљежен у цијелом свијету.

Дружењу које је организовано у излетишту Електродистрибуције одазвало се 90 добровољних давалаца крви и десетак гостију, а међу њима су били начелник општине Млађан Драгосављевић и начелник одјељења за инспекцијске послове Ненад Билановић.

У свом обраћању начелник Млађан Драгосављевић се захвалио добровољним даваоцима јер су својим чином даривања крви спасили многе људске животе.

Секретар Црвеног крста Србац, Љиљана Билановић, упутила је захвалност представницима Општинске управе и гостима који су увеличали дружење, као и донаторима који су помогли организацију овог догађаја, а највећа захвалност упућена је добровољним даваоцима крви јер су они, по њеним ријечима, најплеменитији и најхуманији људи.

„Својом несебичном хуманошћу помогли су многима у борби за живот и захваљујући њима болнице имају довољне залихе крви. Иако се у задње вријеме поправила ситуација што се тиче бенефиција за даваоце, то још увијек није довољно да им се врати у истој мјери за исказану хуманост“, истакла је Билановић.

За око 70 давалаца који су од пет до 100 пута даровали крв подијељене су захвалнице а велики број младих даваоца добио је захвалнице за преко 20, 30 и 40 даривања. 

Овај пут захвалнице за 50 даривања добили су: Чедо Јеврић, Остоја Пезеровић и Славољуб Жујић, док су захвалнице за 40 даривања добили Здравка Лепир, Дејан Гужвић и Теодор Татић. Захвалницу за 100 даривања добио је Владимир Теиновић који тренутно предњачи у Српцу по броју даривања.

Захвалнице за 15 даривања крви добио је и млади брачни пар Слађа Звиздало и Далибор Шаула а пригодну захвалницу добио је и прослављени србачки голман Бранко Граховац који је као активни фудбалер играјући у иностранству пет пута даровао крв долазећи на одмор у родни крај.

Посебно је значајно што се дружењу одазвао један број чланова Клуба младих Црвеног крста Србац који су ове године први пут даровали крв што гарантује да ће ова хуманитарна акција бити успјешно настављена и у будућности.

Међу добровољним даваоцима који су се данас одазвали било је и неколико ветерана који више не дају крв али их у Црвеном крсту не заборављају када је ријеч о оваквим дружењима.

У Расавац је данас стигао и предсједник Актива добровољних давалаца крви Црвеног крста из Прњавора са својим сарадником, предсједник удружења добровољних давалаца крви из Градишке и доктор Марија Цвјетковић из Службе за трансфузију крви Опште болнице Градишка.

Данашње дружење својим донацијама омогућили су: Општина Србац, Перутнина Птуј Повелич-Србац, Електродистрибуција Србац, Пекара Сунце, Бањалучка пивара, Ресторан Монументал Србац, Комунално предузеће Водовод, Комунално предузеће Комуналац, привредник Драган Татомир, Црквена општина Србац и Ристо Петковић.

„Захваљујемо се такође Миловану Глишићу који је са својим бендом допринио доброј атмосфери, као и новинару Радио Српца Дејану Угрену на подршци у реализацији програма на данашњем дружењу. Такође се захваљујем одбору за дочек из Ситнеша: Милошу Стојковићу, Стеви Новаковићу и Остоји Пезеровићу који су били добри домаћини и помогли нам у организацији“, рекла је Љиљана Билановић.

Више фотографија са данашњег дружења можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM.

 

Comments are closed.