Уручили пакете помоћи за седам ратних војних инвалида
5. децембар, 2018.
Обиљежен Међународни дан волонтера у удружењу „Ц.Е.З.А.Р.“, волонтер године Анђела Вујановић
5. децембар, 2018.

Црвени крст Србац обиљежио Међународни дан волонтера

Општинска организација Црвеног крста Србац организовала је данас у просторијама ове организације пријем за чланове Kлуба младих који су се у протеклој години истакли у волонтерском раду. На овај начин је обиљежен Међународни дан волонтера који се данас низом манифестација и друштвених дешавања обиљежава у цијелом свијету.

Секретар Црвеног крста, Љиљана Билановић, рекла је да у школама широм србачке општине има око 500 чланова Црвеног крста од чега су близу стотињак средњошколци а остало су ученици основних школа. Од овог броја њих 15 се посебно истичу својим активизмом током читаве године у хуманитарним акцијама и другим активностима ове организације.

„Генерације се смјењују али ми увијек имамо одређену групу младих волонтера који су изузетно активни и прате сва наша дешавања. Они доводе своје пријатеље који такође постају наши чланови и на тај начин још снажније доприносе хуманитарном и волонтерском раду. Честитам им свима од срца данашњи дан“, рекла је Билановић која је им је уручила и симболичне поклоне.

Она је додала да је у протеклој години било доста волонтерских активности, међу којима се посебно издвајају четири акције добровољног давања крви, Недјеља дјетета, Недјеља Црвеног крста, Недјеља борбе против туберкулозе, Недјеља упозорења на опасности од мина и многа такмичења на којима су наши чланови постигли запажене резултате. Да је финансијска ситуација нешто боља, сигурно је да бисмо све активности још квалитетније организовали али и овако смо задовољни са оним што смо учинили“, рекла је Билановић.

Предсједница Kлуба младих Црвеног крста Србац, Дарија Милановић, сматра да дјеца од малих ногу треба да развијају осјећај за хуманост.

„Још од раног дјетињства дјеца треба да се уче како да помажу другим људима, било да се ради о елементарним непогодама или неким другим хуманитарним активностима, попут пружања помоћи социјално угроженим породицама“, рекла је Милановић.

 

Comments are closed.