Удружење „Ц.Е.З.А.Р.“ освојило 73 медаље на плесном такмичењу у Витезу
11. јун, 2018.
Обновљена традиција одржавања парастоса у Влакници
11. јун, 2018.

Четврта србачка Џипијада окупила 72 возила

Ронилачки клуб „Жабац“ из Српца и њихова “off road” секција били су организатори четврте по реду „Џипијаде Србац-Мотајица“ која је протеклог викенда окупила велики број учесника из Градишке, Добоја, Теслића, Дервенте, Челинца, Бањалуке, Козарске Дубице и Српца.

Првог дана манифестације, у суботу 9. јуна, учешће су узела 72 возила која су прошла брдско-планинску стазу на Мотајици. У поподневним часовима возачи су гостовали код младог србачког привредника Драгана Татомира који их је угостио у кругу свог новог погона фирме „Tat-Com“ у Ситнешима а потом је услиједила друга етапа вожње. У вечерњим часовима организовано је дружење уз музику у ресторану спортске дворане у Српцу.

У недјељу 10. јуна организована је вожња на полигону и брзинске трке у којима је учествовало 19 возила након чега је приређено дружење којим је озваничен завршетак ове манифестације.

Предсједник скупштине Ронилачког клуба „Жабац“, Милорад Лепир, рекао је да је организација протекла у најбољем реду.

„Није било повреда нити већих кварова на стази. Већина учесника је задовољна овогодишњом манифестацијом и добили смо доста приједлога и сугестија како да побољшамо организацију идуће године што ћемо уважити“, рекао је Лепир.

Учеснике Џипијаде на окупљању код спортске дворане поздравио је начелник општине Млађан Драгосављевић. Општина Србац финансијски је помогла одржавање овог догађаја у склопу календара културно-спортских манифестација за ову годину.

 

Comments are closed.