Ресорно министарство расписало конкурс за суфинансирање културних пројеката
12. април, 2018.
Донаторско забавно вече Младог Крајишника у петак 20. априла
13. април, 2018.

Одборници усвојили план капиталних инвестиција и извјештаје и програме рада

У сали Скупштине општине Србац данас је одржана 14. сједница локалног парламента којој су присуствовала 23 одборника а једино су били одсутни одборници Горан Ћосић и Драго Ћирић. На сједници се разматрало 39 тачака дневног реда међу којима су највише пажње изазвали извјештаји о раду и програми рада јавних предузећа и установа и других организација. 

Сви извјештаји и програми су усвојени, осим извјештаја Радио Српца за прошлу годину који је враћен на дораду до идуће сједнице како би се извршиле неке техничке исправке, на шта је пажњу скренуо одборник СП Младен Драгосав. Одборници нису имали већих примједби на овај извјештај јер је предузеће пословало позитивно о чему је говорио одборник СНСД Дражен Стојковић.

„Ова медијска кућа редовно измирује своје пореске обавезе, смањила је краткорочна потраживања за десетак хиљада КМ и остварује позитивно пословање у износу од 5 хиљада КМ, што раније није био случај. Иако се касни са осам неисплаћених плата које су наслијеђене из ранијег периода, у прошлој години је исплаћено 12 плата за исто толико мјесеци, тако да предузеће иде ка бољитку. Уз то су ажурно испратили сва општинска дешавања у свом програму и одлично раде свој посао“, рекао је Стојковић.

Рад овог медија похвалио је и одборник ПДП, Саша Јовичић, док је директорица Радио Српца Љиљана Кошчица рекла да је главни разлог наслијеђених дугова било смањење буџетских средстава 2013. године са 100 на 75 хиљада КМ а запослена су и два нова радника што је додатно отежало финансијску ситуацију.

„У 2017. годину смо ушли са губитком од 16 хиљада КМ и дугом од осам плата, а књижице нам нису биле овјерене скоро четири године. Имали смо и великих дугова према добављачима. Уз подршку нове општинске управе коначно смо стали на здраве ноге. Сва предвиђена средства из буџета су нам исплаћена а чак смо санирали један дио дуга из ранијих година. Радници су веома пожртвовано радили свих ових година да се одржи наш рад, на чему цијелом колективу одајем признање“, рекла је Кошчица.

Одборник СП Младен Драгосав указао је и на неке техничке грешке у извјештају о раду Центра за културу и спорт, али је најважније од свега да је извјештај, као и програм рада за идућу годину, усвојен без већих примједби. 

Директорица Центра, Сандра Михољчић, рекла је да су у прошлој години урађени неки инвестициони захвати након више деценија, попут санирања мокрог чвора у Дому културе и набавке ЛЕД сијалица за потребе сале у Дому.

„Такође смо добили и финансијску подршку из кабинета предсједника Републике за организацију ликовно-еколошке колоније на Бардачи у износу од 10 хиљада КМ, што је за сваку похвалу“, рекла је Михољчић.

Одборница СНСД Бојана Михољчић такође је похвалила рад ове установе јер је остварен позитиван финансијски резултат на крају године а видљиво је и повећање властитих прихода у Дому културе и спортској дворани.

„Финансијска ситуација је стабилнија у сваком погледу јер се закључно са 31. децембром прошле године радницима дуговало 11 плата, што је за три плате мање у односу на годину раније. Културни живот је такође богатији о чему свједоче и редовна гостовања Народног позоришта РС у Српцу по први пут након пет година“, рекла је Михољчић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић такође се осврнуо на рад Радио Српца и Центра за културу и спорт, истакавши да је прави доказ стабилнијег пословања Радио Српца то што су и даље задржали дугорочну дозволу за рад од Регулаторне агенције за комуникације, што сигурно не би било могуће у случају негативног пословања, док је по питању Центра за културу и спорт такође упутио похвале јер је значајно подигнут ниво културних дешавања а радило се и на обнови инфраструктуре у овој установи.

Одборник ПДП Мићо Малбашић дискутовао је о раду Народне библиотеке и изразио мишљење да је дошло до пада броја културних збивања у организацији ове установе, на шта је добио одговор од директора Бранка Савановића који је чињенично поткријепио да су прошле године организовали 137 разних догађаја, међу којима је највише било радионица за дјецу а затим и бројне друге манифестације, попут промоција књига уз гостовање еминентних предавача.

„Радимо још више на популаризацији књиге и у прошлој години смо имали учлањена 694 читаоца у библиотеку а очекујемо да овај број до краја године буде још већи“, рекао је Савановић.

Одборник СП Младен Драгосав похвалио је рад србачког вртића и додао да су извршавали своје обавезе у складу са планом и програмом што је резултирало усвајањем њихових годишњих докумената.

Одборница СДС Мара Цвијановић Делевић у дискусији о извјештају и програму рада Центра за социјални рад скренула је пажњу да су средства за додатак за помоћ и његу другог лица у овој години планирана у износу од 200 хиљада КМ, што је по њеним ријечима недовољно, јер је прошле године за ове намјене издвојено 319 хиљада КМ.

Директорица Центра за социјални рад, Слађана Поткоњак, рекла је да укупан износ од 620 хиљада КМ за сва права из области социјалне заштите у овој години заиста нису довољна за све њихове потребе, али је изразила наду да ће ребалансом буџета бити обезбијеђена додатна средства. Она је истакла да су у прошлој години редовно извршене исплате свих права њиховим корисницима и да је у овим настојањима имала велику помоћ општинске управе.

У дискусији о раду Дома здравља, одборник СДС Драган Лепир указао је на потребу набавке дефибрилатора за ову установу који би био од великог значаја за пацијенте за срчаним потешкоћама док је одборница Мара Цвијановић Делевић апеловала да се покуша нешто учинити по питању већег ангажовања младих волонтера који би у Дому здравља стицали праксу, на шта је добио одговор од директора Дома здравља, Мирка Стојића који је рекао да је ова установа ангажовала најмање четири волонтера у протеклом периоду како би им омогућили да на овај начин одраде приправнички стаж. 

„Изражавам задовољство што је прошла година окончана позитивно и поред бројних проблема у раду, умањења уговора са Фондом здравственог осигурања и пробијања предвиђеног износа за рецептиране лијекове што је проблем који датира већ годинама“, рекао је Стојић.

Одборник ПДП Саша Јовичић рекао је да директор Дома здравља и радници не могу утицати на уговорени износ средстава који је предвиђен за рецептиране лијекове и да су често у дилеми да ли да пропишу или не прописани лијек, што изазива незадовољство пацијената.

„Дом здравља је установа од јавног значаја и потребна му је значајнија финансијска подршка од републичких институција, а за похвалу је што је начелник општине Млађан Драгосављевић препознао потребу суфинансирања ове установе и уврстио ту ставку у буџет за ову годину. Подржавам идеју да се набави дефибрилатор за Дом здравља јер то није скупа инвестиција, а некоме може спасити живот“, рекао је Јовичић.

Он је рекао да би било добро да се направи споразум о сарадњи са удружењем Извор како би се у већој мјери искористиле услуге дефектолога и логопеда који су ангажовани у овом удружењу јер потребу за овом врстом медицинске његе имају и друга дјеца са подручја србачке општине, а не само чланови Извора, чиме би се растеретили трошкова одлазака у Бањалуку. 

У дискусији о раду Извора, одборница СДС Мара Цвијановић Делевић рекла је да је овом удружењу неопходна Бобат када која кошта око 22.920 КМ чиме би се у значајној мјери унаприједио њихов рад, те предложила да се организује донаторско вече на којем би се прикупљала средства за набавку, како овог помагала тако и дефибрилатора за Дом здравља.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је садашња општинска власт у значајној мјери повећала средства за рад Извора, а да су се и одборници Скупштине општине одрекли једног дијела својих примања како би помогли овом удружењу.

„У буџету за 2016. годину било је предвиђено 16 хиљада КМ за рад Извора, а прошле године смо подигли тај износ на 20 хиљада, док ове године износи 30 хиљада КМ“, рекао је Драгосављевић.

У наставку се дискутовало и о раду Агенције за развој малих и средњих предузећа о чему су говорили одборници Младен Драгосав и Мићо Малбашић, док је одборник СНСД Јордан Куваља, који је запослен у овој агенцији, рекао да се у протеклом периоду у значајној мјери радило на аплицирању за разне пројектне активности.

„Агенција ће тек у наредном периоду показати сав свој потенцијал када се стекну могућности за конкурисање за пројекте претприступних фондова тако да је неопходно да кадровски ојачамо и спремни дочекамо будуће инвестиције“, рекао је Куваља.

Директорица агенције, Вања Шарић, рекла је да се од јуна прошле године налази на овој функцији и да су у протеклом периоду њени радници радили на исписивању бројних бизнис планова, а један од њих којег је аплицирао млади подузетник из Српца добио је финансијску подршку за унапређење његове пословне идеје.

Одборници су усвојили и извјештај о раду и програм рада Борачке организације општине Србац, а у свом обраћању предсједник организације Душко Митрић истакао је да од ове године дјелује и Одбор за обиљежавање значајних датума и јубилеја који има средства предвиђена буџетом за организацију бројних догађаја којим ће се обиљежити сјећање на протекле ратове.

Дискутовао се и о раду Удружења ратних војних инвалида, а том приликом се могло чути да је претходно руководство оставило одређена дуговања према Пореској управи РС још из 2013. године, због чега је потписан репрограм којим је планирано да се ова средства измире до јуна ове године.

Одборници су још усвојили извјештаје за прошлу годину и програме рада за 2018. годину Туристичке организације општине Србац, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Србац, СУБНОР-а, Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.”, Општинске организације слијепих и слабовидих лица Србац и Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета”, као и Информацију о раду и финансијском пословању Општинске организације Црвеног крста Србац за 2017. годину.

У наставку сједнице одборници су усвојили Информацију о раду и пословању Правобранилаштва РС – Сједиште замјеника Бања Лука за подручје општине Србац за 2017. годину као и Информацију о раду Полицијске станице Србац за 2017. годину. 

Одборник ПДП Мићо Малбашић рекао је да је за похвалу безбједносна ситуација у Српцу али да је забрињавајућа појава већег броја кривичних дјела, међу којима има значајан број неријешених случајева, због чега је неопходан видео надзор у ужем градском језгру.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да се у сарадњи са Полицијском станицом већ дуже вријеме ради на набавци видео назора и да је планирано да се постави до краја године на најкритичнијим тачкама са могућношћу додатног проширења.

“У овом тренутку немамо могућности за најквалитетнију технологију која износи и до 70 хиљада КМ, па ћемо за почетак поставити нешто скромнију варијанту која ће без обзира на то испунити своју функцију, а оставићемо могућност да се систем надограђује и проширује. У овим настојањима добили смо подршку једног броја привредника”, рекао је начелник Драгосављевић.

У дискусији су учествовали и одборници Младен Драгосав и Драган Лепир након чега је командир Полицијске станице, Небојша Новаковић, још једном апеловао грађанима да активно сарађују са полицијом и пријаве сваке сумњиве појаве како би на вријеме могли спријечити провалне крађе и друга кривична дјела. 

Одборници су данас усвојили и Извјештај о раду инспекцијских органа и комуналне полиције за прошлу годину и Извјештај о реализацији Програма комуналног уређења Српца за 2017. годину. Подржан је и План утрошка средстава за техничко опремање Територијалне ватрогасне јединице у прошлој години И План утрошка у овој години, као И Извјештај о стању припремљености система противградне превентиве на подручју општине Србац за ову годину.

Усвојена је и Информација о проведеном закупу пољопривредног земљишта у државној својини на подручју општине Србац у 2017. години. Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић рекао је да је од укупно 88 понуда које су пристигле на јавни позив, 63 задовољило све потребне услове, тако да је за сточарску, ратарску и повртарску производњу додијељено 344 хектара док је за воћарство додијељено око 30 хектара земљишта.

Он је додао да сво преостало земљиште које буде обрадиво, а које није зарасло у шуму, биће додијељено до краја године на другом јавном позиву.

Усвојена је и Информација о утрошку новчаних средстава прикупљених од накнада за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе у 2017. години на подручју општине Србац из којег је видљиво да је по овом питању извршено крчење и измуљивање одводног канала кроз Мале Ситнеше за шта је издвојено 10 хиљада КМ.

Одборници су једногласно подржали и Информацију о стању породице са акцентом на склапање бракова младих брачних парова на подручју општине Србац за 2017. годину као и Информацију о пословању ЈУ Центар средњих школа „Петар Кочић“ Србац за период јануар-децембар 2017. године.

Усвојена је и Информација о стању шума и шумског земљишта у грађанској својини за 2017. годину на подручју општине Србац и Информација о плановима шумско-узгојних радова и искориштавања шума у приватној својини за 2017. годину.

Подршку је добио и Извјештај о реализацији Плана капиталних инвестиција за 2017. годину из којег се види да је за реализацију седам пројеката утрошено око милион и по КМ, од чега је из буџета општине Србац и учешћем грађана издвојено 130.456 КМ а уз помоћ донатора око 1.39 милиона КМ. 

Реализовани су пројекти реконструкције и модернизације путе кроз Илићане у дужини од 3.450 метара, реконструкција и модернизација пута Осовица-Лепеница у дужини од 8.500 метара, реконструкција и модернизација пута у Каоцима у дужини од 1.570 метара, санација пута у Влакници у дужини од 460 метара, изградња дијела дистрибутивног цјевовода Жупски Разбој-Ћукали у дужини од 2.200 метара, уређење корита водотока Јакшин поток у Каоцима, Џајинац у Кобашу и Орашчина у Српцу, измуљивање канала Горња Ина узводно од моста у Смајинцима и радови на обалоутврди на локацији ријеке Повелич.

Усвојен је и План капиталних инвестиција за 2018. годину који предвиђа да се за реализацију 22 пројекта у овој години издвоји око 2.76 милиона КМ од чега се највећим дијелом предвиђа реконструкција и модернизација локалних путева, улица и мостова, уређење каналске мреже и корита водотока Доња Ина, Косолинац и Повелич, изградња аутобуских стајалишта, реконструкција и санација друштвених домова, спортских објеката и мјесних уреда и изградња стамбених објеката у оквиру програма опоравка од поплава кога проводи УНДП БиХ.

Планирана је и реализација два пројекта у вриједности од 250 хиљада КМ који се односе на изградњу паркинг простора у Српцу и наткривање и санацију градских трибина, за шта су обезбијеђена донаторска средства од Владе Србије.

Одборник СНСД Јордан Куваља рекао је да очекује да се један дио пројеката реализује у Разбоју Љевчанском, док је одборник СДС Драган Лепир као приоритет истакао путеве кроз Бајинце и Срђевиће. Одборник СП Младен Драгосав је поред пута у Срђевићима као важан истакао и пут у Лепеници док је одборник ПДП Мићо Малбашић истакао приоритет уређења канала Брњавица и Савица.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да се највећи дио средстава очекује са виших нивоа власти, док ће један дио бити финансиран средствима из буџета општине и учешћем грађана.

„Један дио пројеката, као што је реконструкција и модернизација пута кроз Кукуље реализују се преко ИФАД-а јер се ради о пројектима из области пољопривреде, док смо уређење канала Брњавица и Савица и још неке канале кандидовали код УНДП БиХ прошле године, али нису одобрени, међутим, неке од њих ћемо уредити властитим средствима. Свјесни смо значаја реконструкције пута кроз Бајинце на шта нам се често указује и планирамо да овај пут уредимо наредних година етапу по етапу“, рекао је начелник Драгосављевић.

Он је истакао да су протеклих година ненамјенски трошена средства прикупљена од водних накнада за чишћење каналске мреже, али да је прошле године била сасвим другачија слика, јер је од превиђених 63 хиљаде КМ, реализовано чак и више средстава, односно 70 хиљада КМ за ове намјене.

„На подручју општине у функцији су сви агрегати у шта смо се увјерили још почетком марта приликом обиласка. У току је и реализација пројекта реконтрукције црпних станица у свим општинама које гравитирају уз ријеку Саву, чиме је обухваћена и општина Србац. Тренутно се изводи реконструкција црпне станице на Савици а до краја године ће бити обухваћене и друге црпне станице у нашој општини, па ће тако бити извршена замјена агрегата и санирани објекти у којима су смјештени“, рекао је начелник Драгосављевић.

По његовим ријечима, планирано је да се још снажније ојача одбрамбени систем од поплава у Пријебљезима изградњом бетонског зида у дужини од најмање 80 центиметара како не би дошло до угрожавања овог подручја, попут поплава из 2014. године.

На сједници је усвојена и Информација о пословању Јавног предузећа „ДЕП-ОТ“ Регионална депонија Бањалука за 2017. годину као и Информација о реализацији Програма систематске дератизације и дезинсекције на подручју општине Србац за 2017. годину. Подршку је добила и Информација о раду мјесних заједница на подручју општине Србац за 2017. годину и Приједлог Одлуке о усвајању ревидиране Стратегије развоја општине Србац за период 2018-2020. године.

Од важнијих тачака, већином гласова је усвојена и одлука о кредитном задужењу општине Србац у износу до 150 хиљада КМ, уз каматну стопу од 6 одсто годишње и рок отплате 12 мјесеци.

Начелник Одјељења за финансије, Владимир Гужвић, рекао је да ће се кредитна средства користити за привремено финансирање дефицита произашлог из готовинског тока и финансирање пренесених обавеза у мјесецима када реализовани приливи не буду довољни за планирану отплату мјесечних рата по споразумима и репрограмима. Он додаје да се на овај начин општина неће у већој мјери краткорочно задужити у односу на већ постојећа задужења.

Одборници су једногласно усвојили Приједлог Програма обезбјеђења и кориштења новчаних средстава за подстицање развоја пољопривреде за 2018. годину на подручју општине Србац.

На овај начин је предвиђена подршка увођењу система за наводњавање у ратарској, повртларској и воћарској производњи у укупном износу до 25 хиљада КМ, подстицај за произведено и продано поврће у заштићеном простору (пластеницима) и набавку мицелија са супстратом за произвођаче гљива у износу до 10 хиљада КМ, субвенцију удружењима пчелара за проширење пчелињих друштава у износу до 5 хиљада КМ и подстицај за узгој стеоних квалитетно-приплодних јуница у износу до 10 хиљада КМ.

У наставку сједнице усвојен је приједлог Етичког кодекса Скупштине општине Србац. Предсједница Клуба одборника СНСД и ДНС, Славица Дабић, подсјетила је да је на прошлој сједници документ враћен на дорађивање, након чега су одређене примједбе и приједлози уграђени у текст, а нови документ је добио једногласну подршку свих чланова радног тијела који су учествовали у његовој изради. 

На сједници се дискутовало и о Приједлогу Одлуке о висини одборничког додатка за вршење одборничке дужности и висини накнаде за рад радних тијела Скупштине општине Србац. Одборница СНСД, Бојана Михољчић, рекла је да је Комисија за буџет и финансије разматрала висину одборничког додатка за вршење одборничке дужности и утврдила да висина накнаде у износу од 350 КМ остаје иста.

„Члановима сталних и повремених радних тијела Скупштине општине, одборницима, накнада износи 15 КМ а члановима који нису одборници 35 КМ по одржаној сједници. Допуњава се и члан 7 који каже да уколико се сједнице Скупштине општине Србац не одржавају најмање једном у два мјесеца према члану 45. Закона о локалној самоуправи и члану 53. Статута општине Србац, одборницима се не исплаћује одборнички додатак, с тим да се додаје да се предсједнику и потпредсједнику Скупштине општине Србац у том случају не исплаћује одборничка накнада“, рекла је Михољчић.

Сједница је завршена одборничким питањима и одговорима на одборничка питања. 

Дневни ред 14. сједнице Скупштине општине Србац:
1. Разматрање и усвајање Извода из записника са 13. сједнице Скупштине општине Србац,
2. Разматрање и усвајање Извјештаја о раду за 2017. годину јавног предузећа, јавних установа и других организација: 
а) Јавног предузећа „Радио Србац“ Србац,
б) Јавне установе Центар за културу и спорт Србац,
в) Јавне установе Народна библиотека Србац,
г) Јавне установе Дјечији вртић „Наша радост“ Србац,
д) Јавне установе Центар за социјални рад Србац,
ђ) Јавне здравствене установе „Дом здравља Србац“ Србац,
е) Јавне установе Агенција за развој малих и средњих предузећа општине Србац,
ж) Јавне установе Туристичка организација општине Србац,
з) Борачке организације општине Србац,
и) Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, Србац,
ј) Удружења ратних војних инвалида општине Србац,
к) Савеза удружења бораца народноослободилачког рата-Општински одбор Србац,
л) Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“ Србац,
љ) Удружења грађана Ц.Е.З.А.Р. Србац,
м) Општинске организације слијепих и слабовидих Србац,
н) Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Србац,
њ) Информација о раду и финансијском пословању Општинске организације Црвеног крста Србац за 2017. годину,
3. Разматрање и усвајање Програма рада за 2018. годину јавног предузећа, јавних установа и других организација:
а) Јавног предузећа „Радио Србац“ Србац,
б) Јавне установе Центар за културу и спорт Србац,
в) Јавне установе Народна библиотека Србац,
г) Јавне установе Дјечији вртић „Наша радост“ Србац,
д) Јавне установе Центар за социјални рад Србац,
ђ) Јавне здравствене установе „Дом здравља Србац“ Србац,
е) Јавне установе Агенција за развој малих и средњих предузећа општине Србац,
ж) Јавне установе Туристичка организација општине Србац,
з) Борачке организације општине Србац,
и) Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, Србац
ј) Удружења ратних војних инвалида општине Србац
к) Савеза удружења бораца народноослободилачког рата – Општински одбор Србац
л) Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“ Србац
љ) Удружења грађана Ц.Е.З.А.Р. Србац,
м) Општинске организације слијепих и слабовидих
н) Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Србац
њ) Општинске организације Црвеног крста Србац.
4. Разматрање и усвајање Извјештаја о раду инспекцијских органа и комуналне полиције за 2017. годину,
5. Разматрање и усвајање Извјештаја о реализацији Плана капиталних инвестиција општине Србац за 2017. годину,
6. Разматрање и усвајање Извјештаја о реализацији Програма комуналног уређења мјеста Српца за 2017. годину,
7. Разматрање и усвајање Извјештаја о реализацији Плана утрошка средстава за техничко опремање Територијалне ватрогасне јединице за 2017. годину,
8. Разматрање и усвајање Извјештаја о стању припремљености система противградне превентиве на подручју општине Србац за противградну сезону 2018. године, 
9. Разматрање и усвајање Информације о проведеном закупу пољопривредног земљишта у државној својини на подручју општине Србац у 2017. години, 
10. Разматрање и усвајање Информације о утрошку новчаних средстава прикупљених од накнада за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе у 2017. години на подручју општине Србац,
11. Разматрање и усвајање Информације о стању породице са акцентом на склапање бракова младих брачних парова на подручју општине Србац за 2017. годину,
12. Разматрање и усвајање Информације о пословању ЈУ Центар средњих школа „Петар Кочић“ Србац за период јануар-децембар 2017. године,
13. Разматрање и усвајање Информације о стању шума и шумског земљишта у грађанској својини за 2017. годину на подручју општине Србац,
14. Разматрање и усвајање Информације о плановима шумско-узгојних радова и искориштавања шума у приватној својини за 2017. годину на подручју општине Србац,
15. Разматрање и усвајање Информације о раду и пословању Правобранилаштва Републике Српске – Сједиште замјеника Бањалука за подручје општине Србац за 2017.годину,
16. Разматрање и усвајање Информације о пословању Јавног предузећа „ДЕП-ОТ“ Регионална депонија Бањалука за 2017. годину,
17. Разматрање и усвајање Информације о раду Полицијске станице Србац за 2017. годину,
18. Разматрање и усвајање Информације о реализацији уговорених услуга утврђивања времена и узрока смрти за лица умрла ван здравствене установе на подручју општине Србац за 2017. годину, 
19. Разматрање и усвајање Информације о реализацији Програма систематске дератизације и дезинсекције на подручју општине Србац за 2017. годину, 
20. Разматрање и усвајање Информације о раду мјесних заједница на подручју општине Србац за 2017. годину,
21. Приједлог Одлуке о усвајању ревидиране Стратегије развоја општине Србац за период 2018-2020. године,
22. Приједлог Одлуке о усвајању Плана капиталних инвестиција општине Србац за 2018. годину,
23. Приједлог Одлуке о кредитном задужењу општине Србац,
24. Приједлог Програма обезбјеђења и кориштења новчаних средстава за подстицање развоја пољопривреде за 2018. годину на подручју општине Србац,
25. Приједлог Етичког кодекса Скупштине општине Србац, 
26. Приједлог Плана утрошка средстава за техничко опремање Територијалне ватрогасне јединице за 2018. годину, 
27. Приједлог Одлуке о условима и начину организације јавног превоза лица и ствари у друмском саобраћају на подручју општине Србац,
28. Приједлог Одлуке о кориштењу средстава од накнада за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе за 2018. годину,
29. Приједлог Одлуке о висини одборничког додатка за вршење одборничке дужности и висини накнаде за рад радних тијела Скупштине општине Србац,
30. Приједлог Одлуке о измјени Одлуке о оснивању Одбора за жалбе и утврђивању критеријума за именовање предсједника и чланова Одбора,
31. Приједлог Одлуке о измјени и допуни Одлуке о приједлогу броја и просторном распореду основних школа на подручју општине Србац са приједлогом уписних подручја,
32. Приједлог Одлуке о продаји неизграђеног грађевинског земљишта у индустријској зони у КО Црнаја ЗТР „Хатеза“ Србац, с.п. Кусић Мира,
33. Приједлог Одлуке о продаји неизграђеног грађевинског земљишта у КО Повелич путем непосредне погодбе Хрњић Хуси и Нади из Повелича, ради обликовања грађевинске парцеле, 
34. Приједлог Одлуке о приступању продаји неизграђеног грађевинског земљишта у КО Кукуље, 
35. Приједлог Одлуке о измјени Одлуке о именовању Савјета за израду измјене дијела Регулационог плана простора између улица 11 Новембра, Моме Видовића, Данка Митрова, Саве Вујановића Жуће и Савске у Српцу,
36. Приједлог Одлуке о укидању Одлуке о избору најповољнијг понуђача и додјели пољопривредног земљишта у својини Републике Српске у закуп (ратарска, сточарска и повртарска производња) Ћирић Јовици из Каоца,
37. Приједлог Одлуке о укидању Одлуке о избору најповољнијег понуђача и додјели пољопривредног земљишта у својини Републике Српске у закуп (ратарска, сточарска и повртарска производња) Крајишник Радовану из Српца,
38. Приједлог рјешења о измјени правоснажног рјешења о додјели неизграђеног грађевинског земљишта државне својине без накнаде на кориштење ради грађења објекта за смјештај избјеглог и расељеног становништва, Брковић Мили, 
39. Одборничка питања и одговори на одборничка питања.

 

Comments are closed.