Божићни уранак у Српцу
7. јануар, 2018.
Радници вртића извршили дезинфекцију простора у циљу сузбијања вирусних инфекција
8. јануар, 2018.

Честитке начелника Млађана Драгосављевића и предсједника Мирка Стојића поводом Дана Републике

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Мирко Стојић упутили су честитке свим грађанима општине Србац поводом предстојећег Дана Републике Српске са жељом да га обиљежимо достојанствено као што смо то чинили и претходних година. 

У својој честитки, начелник Млађан Драгосављевић наводи да је Република Српска наша светиња за коју смо платили веома високу цијену, изгубивши оно највриједније што смо имали, наше најмилије који се нису плашили за своје животе бранећи на првим борбеним линијама своју породице и родну груду.

„Како смо је чували у рату, двије и по деценије је већ чувамо у миру, бранећи њен територијални интегритет и уставни поредак, чему су нарочито допринијели наши лидери у републичким институцијама на челу са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком који се свакодневно боре за њено очување и њено политичко, економско и привредно повезивање са остатком свијета. 

Иако смо у протеклом периоду остварили многе пријатељске везе и привукли у Српску значајне инвестиције, још увијек има оних који се труде на све могуће начине да оспоре њено постојање, али су грађани јасно на референдуму дали до знања шта мисле о својој отаџбини и колико заиста воле Републику Српску, што је видљиво по величанственој прослави Дана Републике у Бањалуци која из године у годину окупља све више грађана.

Дан Републике се са поносом прославља и у свим другим градовима Српске који су већ данима украшени заставама Српске које се вијоре на улицама, трговима, стамбеним и пословним објектима, као и у нашем Српцу који ће 9. јануара у 10 часова окупљањем на градском тргу и полагањем цвијећа на централном спомен обиљежју такође дати свој допринос овом значајном датуму.

Вјерујем да ће Српска још дуго постојати и славити свој рођендан на понос свих њених грађана“, каже се у честитки начелника Млађана Драгосављевића.

Предсједник Скупштине општине Мирко Стојић је упутио честитку у своје лично име, и у име свих одборника Скупштине општине Србац истичући да је Република Српска у протеклом периоду потврдила своју оправданост јер су грађани на референдуму јасно дали до знања да желе да живе на овом подручју окупљени око заједничке идеје, а то је стварање боље будућности за људе свих вјера и нација који воле Српску као своју отаџбину. 

„Гарант опстанка Републике Српске су стабилни унутрашњи политички односи, снажан економски развој, социјална сигурност и солидарност грађана. Наши представници, на челу са предсједником Милорадом Додиком су учинили значајне напоре ка остварењу ових циљева о чему свједочи све веће присуство развијених земаља које на овом подручју финансирају изградњу нових путева, болница и других инфраструктурних објеката како би се Српска што прије приближила европским и свјетским развојним перспективама.

У протеклом периоду ојачали смо односе са Србијом а као доказ наших заједничких настојања је и најављена заједничка декларација о опстанку српског народа на овим просторима што је још један доказ да је у данашњем времену све присутнија потреба да заштитимо свој језик, писмо, културу и национални идентитет. 

Увјерен сам да ће Република Српска још дуго славити Дан Републике у инат свима онима који јој не желе добро и да ће и даље бити стабилнији дио БиХ и давати снажан допринос стабилности и развоју читавог региона“, каже се у честитки предсједника Скупштине општине Мирка Стојића.

Comments are closed.