„Паметне степенице“ побољшале правопис у србачкој основној школи
9. октобар, 2018.
Основци сликају и снимају саобраћајне прекршаје
10. октобар, 2018.

Центар средњих школа добио љепши изглед уз помоћ Омладинске банке

Центар средњих школа „Петар Кочић“ из Српца успјешно је реализовао пројекат „Љепша школа, љепша будућност“ који им је одобрен и финансиран од стране Омладинске банке Србац. 

У протеклом периоду су спроведени радови чији је циљ био да се омогући што угоднији боравак у школи како ученицима, тако и наставном особљу и другим запосленим у школи. 

Иницијатор пројекта био је професор Љубиша Поповић у сарадњи са професорицама Невеном Стаменић и Сањом Божић. Заједно са директором школе, професори су се сложили око четири тачке које су узете за приоритет.

Тако су обезбијеђена средства и купљене канте за смеће у школском дворишту, те обновљене старе жардињере за цвијеће, затим побољшано освјетљење на школи (у школском дворишту) помоћу рефлектора са сензорима, израђена и постављена мапа школе на главном улазу те израђена нова огласна табла за ученике и ормар за пехаре, дипломе и захвалнице у холу школе.

Професор Љубиша Поповић је рекао да се професори и ученици осјећају пуно угодније у новом и обновљеном простору.

„Драго ми је што смо са прилично малим средствима успјели урадити доста тога, јер ипак и најмања промјена и уређење простора у школи је добра и потребна како ученицима, тако и професорима“, рекао је Поповић.

Поред овог пројекта, у току је и реконструкција косог и равног крова на објекту ове школске установе за шта су преко Владе Републике Српске издвојена финансијска средства у износу од око 250 хиљада КМ. 

Пројекат се ради по принципу енергетске ефикасности а у току је прва од укупно четири фазе које су планиране да се у континуитету реализују на објекту укључујући и спортску салу, као и радионице за практичну наставу. 

Радови су почели прошле седмице када су скинуте старе, дотрајале ондулајн плоче на косом крову, те започета реконструкција и санација кровне конструкције која је још увијек у току. По завршетку ових радова слиједи прекривање крова, након чега ће се наставити радови на санацији равног крова. Извођач радова је грађевинско предузеће “Гратод” д.о.о. Бања Лука, а рок за завршетак ове фазе радова је 26. новембар ове године.

У другој фази је планирано да се уради замјена столарије, те изолација и нова фасада. Трећа фаза подразумијева реконструкцију и санацију котловнице, котлова и централног гријања, као и освјетљења у свим објектима школе. У четвртој фази је предвиђена санација и адаптација свих санитарних чворова.

Пројекат финансира Свјетска банка а имплементатор је Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

 

Comments are closed.