Прослављен Бадњи дан у србачкој општини
6. јануар, 2018.
Честитке начелника Млађана Драгосављевића и предсједника Мирка Стојића поводом Дана Републике
8. јануар, 2018.

Божићни уранак у Српцу

У храмовима широм србачке општине јутрос је организован божићни уранак којем је присуствовало више стотина вјерника. Многи вјерници су се причестили и тако успјешно окончали шестонедјељни пост, а уједно су запалили свијеће и помолили се за своје ближње. У храму Васкрсења Господњег у Српцу божићну литургију је служио протонамјесник Жељко Сарић уз саслужење свештеника Александра Кустурића и Петра Вуковића.

Прочитана је божићна посланица патријарха Иринеја након чега је протонамјесник Жељко Сарић свим вјерницима упутио божићне честитке уз жељу да влада већа слога и љубав међу нашим народом и да се још више умножимо, те да наши опустјели домови буду испуњени дјечијом грајом. 

„Од прошлог Божића урадили смо доста радова на уређењу нашег новог храма, па смо тако набавили полијелеје, односно лустере са више сијалица украшених иконама, као и иконостас кога смо већ испунили једним бројем икона а остатак би требао бити попуњен до Васкрса. Позивам вјернике који су у могућности да нам помогну у набавци икона који ће красити зидове нашег храма“, рекао је протонамјесник Жељко Сарић.

Након што су се вјерници причестили и узели нафору, прослава овог великог хришћанског празника настављена је традиционалним божићним ручком и породичним окупљањима.

 

Comments are closed.