Почела бесплатна вакцинација против сезонског грипа
4. новембар, 2018.
Подстицаји за србачке пољопривреднике у износу од 50 хиљада КМ
5. новембар, 2018.

Библиотека набавила 110 нових књига са београдског сајма

Народна библиотека Србац обогатила је свој фонд са 110 нових књига које су набављене на недавно завршеном 63. Међународном београдском сајму књига.

Ради се о 32 књиге за дјецу и младе, 43 књиге из домаће и 35 књига из свјетске књижевности а вриједност набављених наслова је око 1500 KМ.

Међу новим насловима су дјела Моме Капора, Исидоре Бјелице, Светислава Басаре, Ведране Рудан, Јелене Бачић Алимпић и других домаћих аутора а обновљен је и фонд лектире са дјелима као што су „На Дрини ћуприја“, „Горски вијенац“, „Ана Карењина“, „Злочин и казна“, и друге.

Од страних дјела издвајају се књиге Паула Коеља, Халеда Хосинија, Захара Прилепина, Мариа Варгаса Љосе, Агате Кристи и других, а стигао је и значајан број нових наслова за Дјечије одјељење Народне библиотеке.

Директор Народне библиотеке Србац, Бранко Савановић, каже да је протеклих дана одржана изложба нових књига које ће већ од данас бити доступне читаоцима.

„Тренутно располажемо са 29.337 књига и имамо више од 750 издатих чланских карти што је више од предвиђеног плана за ову годину. Наш циљ је био да коначно пређемо цифру од 700 читалаца а тај број смо увелико надмашили“, рекао је Савановић.

Он истиче да је ових дана стигао и вриједан поклон од наших суграђанки, Леле и Милице Бакић, који су Народној библиотеци поклонили 34 књиге.

Comments are closed.