Школа у Кукуљама организовала манифестацију „Дан здраве хране“
31. октобар, 2018.
Изведена показна вјежба у Ситнешима: Симулирали земљотрес и пожар у кругу школе
1. новембар, 2018.

Асфалтиран пут у Каоцима, почели радови на путевима у Кукуљама

У мјесној заједници Каоци данас је извршено асфалтирање локалног пута у дужини од 487 метара а радове је извело грађевинско предузеће “Геокоп” из Дервенте.

Инвестиција је реализована у склопу програма Међународног фонда за развој пољопривреде (ИФАД) у оквиру којег ће до краја године бити реконструисани и асфалтирани путеви у осам србачких села у у вриједности од 723 хиљаде КМ.

Након асфалтирања пута у Каоцима, започеће припреме за полагање асфалта и у Коровима гдје је протеклих дана вршена реконструкција пута у дужини од 1192 метра.

Паралелно с овим радовима, почела је и реконструкција путева у Кукуљама у дужини од 4.2 километра гдје ће такође у наредним седмицама бити извршено асфалтирање.

До краја године радиће се и реконструкција пута у Разбоју Љевчанском у дужини од 700 метара, Лилићу 450 метара, Дугом Пољу 1.2 километра, Ситнешима 450 метара и Новој Веси 478 метара.

Од укупне инвестиције, преко ИФАД-а је обезбијеђено 70 одсто средстава а мјештани и локална управа преосталих 30 одсто.

Овај инфраструктурни захват реализује се уз посредство Јединице за координацију пољопривредних пројеката која дјелује при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

 

Comments are closed.