Организована достава питке воде у Пријебљезима, Ножичком, Старом Мартинцу и Српцу
7. август, 2018.
Видета походила планину Враница и Прокошко језеро
8. август, 2018.

Арсеније Сарић из Српца потписао за Борац, његове партије прати и чувени Андерлехт

Тринаестогодишњи Арсеније Сарић из Српца постао је нови члан бањалучког Борца а у наредном периоду наступаће за предпионире овог славног клуба из Републике Српске. Арсеније је један од највећих фудбалских талената на нашим просторима а да је то заиста тако свједочи да је за њега заинтересован и белгијски Андерлехт гдје је наш млади суграђанин већ био на проби и задовољио челнике чувеног клуба из Брисела.

Арсеније је прошао петодневну академију Андерлехта након чега је позиван на њихове кампове и неколико пута годишње одлази у Брисел гдје борави на пробама од двије до три седмице. 

Он игра фудбал од своје четврте године, а прве кораке на терену направио је у школи фудбала „Дрим Тим“ из Српца гдје је био један од најмлађих али и најуспјешнијих полазника. Повремено је одиграо и неколико јаких турнира у дресу Спорт Тима из Бањалуке.

Његов некадашњи тренер Дражен Драгосављевић каже да се ради о заиста великом таленту пред којим је свијетла будућност.

„Увијек је одскакао по фудбалском знању у својој генерацији и не чуди што је прије неколико година успјешно прошао школу фудбала Реал Мадрида у Бањалуци, па је путовао и у Мадрид гдје је прошао Реалов камп. Стекао је значајно искуство играјући на неколико међународних турнира, међу којима се издвајају турнири у Бечу, Љубљани и Хановеру. То ће веома значити за његов будући фудбалски напредак“, рекао је Драгосављевић.

Он подсјећа да је Школа фудбала „Дрим Тим“ изњедрила многе таленте који стичу фудбалско знање до своје 12. године у овој школи након чега прелазе у веће средине. 

Од ове године направљен је и споразум са два прослављена србачка голмана Славишом Вујићем и Бранком Граховцем да своје искуство и знање пренесу на голмане Дрим Тима који ће у будућности носити дрес србачке Слоге или неког европског фудбалског великана.

Тренутно у Школи фудбала „Дрим Тим“ тренира око 50 младих фудбалера распоређених у 5 узрасних категорија (2008-2012). Тренажни процес спроводе три тренера: Дражен Драгосављевић (уефа Б лиценца), Зоран Думонић (професор физичког васпитања) и Бојан Куваља (диплома вишег тренера).

 

 

Comments are closed.