Почела реконструкција улице Вука Kараџића у Српцу
15. септембар, 2018.
Слога стигла до бода у Доњој Слатини
16. септембар, 2018.

Ансамбл Лијевче успјешно реализовао пројекат „Ношњу у торбу, па у свијет“

Ансамбл народних игара „Лијевче“ из Разбоја кроз програм Омладинске банке Србац у овој години побољшао је услове рада набавком 40 путних торби за чување народних ношњи и израдом опреме за седмичне играчке пробе. У питању је пројекат „Ношњу у торбу, па у свијет“ кога су чланови овог ансамбла кандидовали на јавни позив Омладинске банке а укупна вриједност пројекта износи 1810 КМ. 

Секретар ансамбла, Јовица Ећимовић, каже да већ другу годину заредом добијају средства од Омладинске банке коју финансирају Општина Србац и Фондација Мозаик, чиме су организацију рада подигли на виши ниво.

„Ове године смо добили средства за набавку путних, нумерисаних торби како бисмо приликом путовања лакше организовали и сачували народне ношње. Поред тога смо израдили опрему за седмичне играчке пробе што је све скупа допринијело бољој униформисаности чланови ансамбла. Наша уједначеност и боља организација рада већ је наишла на бројне похвале, што потврђује да је пројекат био оправдан“, рекао је Ећимовић.

Прије набавке нових путних торби, чланови ансамбла су користили најлонске врећице, које осим што имају еколошки негативан ефекат, нису безбједне због лаког пуцања и хабања.

Како би пројекат био што успјешније реализован, у процес истраживања тржишта, наруџбу, довоз торби и одвоз на штампу, укључени су били сви млади добровољци из друштва али и заједнице који су такође пружили подршку овом пројекту. У процес набавке материјала, кројење и шивање сукњи за дјевојке, директно су били укључени млади кројачи који су чланови ансамбла.

„Креативним радионицама, кројењем и шивањем, успјели смо реализовати своју замисао на наше велико задовољство чиме смо стекли додатно самопоуздање и амбицију да учинимо корак више у свом раду и културно-умјетничком стваралаштву“, истакао је Ећимовић.

 

Comments are closed.