Уручене дипломе за полазнике бесплатне школе тениса
23. јун, 2017.
Позив на Конференцију беба упућен свим бебама рођеним од 28. јуна прошле године
23. јун, 2017.

Други видовдански сабор ансамбла Лијевче у недјељу 25. јуна

Ансамбл народних игара „Лијевче“ организује у недјељу 25. јуна културно-умјетничку манифестацију Други видовдански сабор „Бошча“. Ради се о сабору фолклора, традиционалне хране и старих предмета који ће по свом садржају представљати прави ужитак за посјетиоце.

Поред домаћина, ансамбла Лијевче, на сабору ће учествовати: КУД „Неолит“ из Панчева, РКУД „Пелагић“ из Бањалуке, КУД „Дворови“ из Бијељине и КУД „Зора Херцеговине“ из Билеће.

Око 200 учесника сабора продефиловаће у недјељу 25. јуна кроз Разбој гдје ће на спомен обиљежју погинулим борцима бити обављено полагање цвијећа, након чега ће бити организован дефиле. За најмлађе посјетиоце предвиђени су разни садржаји, уз рингишпил и друге играонице.

Сабор потом путује у Србац гдје ће такође бити одржан дефиле градским улицама, а затим изложба традиционалне хране и старих предмета. Централни догађај ће бити свечани концерт у Дому културе који почиње у 20,30 часова, а посјетиоци ће моћи уживати у сплету српских, грчких и македонских игара. Цијена улазнице је 5 КМ.

На концерту ће бити одржан избор најљепше дјевојке у ношњи (Мисс сабора), те избор најљепше корпе са домаћим крофнама, а предвиђена је и дегустација ових посластица за посјетиоце.

 

Comments are closed.