Остала документа – 2017.
19. август, 2017.
План набавки
19. август, 2017.

Ана Ћирић едуковала волонтере Црвеног крста из цијеле БиХ

Инструктор Црвеног крста Србац, Ана Ћирић, учествовала је у раду 12. традиционалног Кампа младих Црвеног крста Федерације БиХ који је одржан од 10. до 14. августа на Борачком језеру код Коњица. Кампу је присуствовало преко 60 младих волонтера из 25 градова Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко Дистрикта. 

Ана Ћирић, која је инструкторица превенције трговине људима, заједно са Катарином Фрањић подучавала је 27 волонтера на ову тему. 

Током четвородневног рада кампа, волонтери су прошли кроз многобројне радионице и стекли звање едукатора. 

„ Драго ми је што сам била дио овог кампа и што се напокон развија овај програм у Црвеном крсту БиХ. Код нас се мало прича о овоме, али трговина људима је глобални проблем и потребно је што више причати о овој теми јер је она свуда око нас. Сигурна сам да ће овај камп много значити у развоју овог програма унутар Црвеног крста БиХ, јер сада је Црвени крст богатији за 25 едукатора који ће ширити стечено знање. Упознала сам много људи из цијеле БиХ и сигурна сам да ће ми ово искуство помоћи у будућем раду“, рекла је Ана.

Кроз радионице волонтери су осмислили кампању по слоганом „Људи нису роба!“ коју ће реализовати у периоду од 1. до 18. октобра поводом обиљежавања Европског дана борбе против трговине људима. 

„Тренутно сви заједно раде на припреми ове кампање која је веома важна јер ће се одржати на нивоу цијеле БиХ“, истакла је Ана.

Comments are closed.